Jídelní lístky na webu - nastavení

Změněno dne Fri, 15 Mar 2024 v 08:45 AM

Nápověda se týká nastavení pro jídelní lístky na webu. Na popis funkčnosti a příklady použití se můžete podívat zde: Jídelní lístky na webu 


KDE? Nastavení – Strava  Stravovací provozy

V Nastavení stravovacích provozů klikněte na tlačítko Opravit. V dalším okně zatrhněte checkbox Zveřejnit a potvrďte tlačítkem OK. 


Program hned vygeneruje URL adresu, pod kterou si můžete zobrazit jídelní lístky na jakýchkoli internetových stránkách. Níže si ukážeme, jak nakonfigurovat parametry URL, tzn. jak bude jídelní lístek vypadat, jaké budete zobrazovat diety, druhy jídel a další parametry. Můžete si klidně nakonfigurovat a následně využít více vzhledů vašeho jídelního lístku.


Klikněte na tlačítko parametry URL.


Otevře se okno nastavení, kde si můžete nastavit následující parametry: 

  • Počet dnů do minulosti a do budoucnosti - čísly zvolíte, kolik dnů do minulosti a budoucnosti se má na webu zobrazit. V příkladu na obrázku uvidím jídelní lístek na následující dva týdny
  • Období od do - zvolte tuto možnost pouze, pokud chcete zobrazit konkrétní období ohraničené datem. 
  • Zobrazit alergeny - při zatrhnutí bude jídelní lístek zobrazovat alergeny
  • Zobrazované diety - z nabídky vyberte diety, které se mají na webu zobrazovat. Můžete vybrat libovolnou kombinaci vašich diet, protože při složitém jídelním lístku nemusí být žádoucí zobrazovat všechny diety
  • Zobrazované druhy jídla - jaký druh jídla chcete v jídelním lístku vidět
  • Responzivní verze webu - doporučené nastavení, které vylepšuje zobrazení na tabletech a mobilech. Také umožní nastavení zalamování a velikosti písma (poslední dvě možnosti).
  • Zalamovat každý den - nový den bude v jídelním lístku začínat vždy na novém řádku
  • Velikost písma - zvolte číslo od 10 do 20. Čím větší číslo, tím větší bude písmo v jídelním lístku. 


Po nastavení všech parametrů si zkopírujte URL adresu přes tlačítko Zkopírovat a vložte ji do internetového prohlížeče. Načte se stránka s jídelním lístkem. 



Takovýchto URL si můžete nastavit libovolný počet, přes webový prohlížeč je pak zobrazit na jakémkoliv zařízení, případně zakomponovat přímo do internetových stránek vašeho domova. Pokud používáte volbu Responzivní verze webu, přímo na webu si můžete změnit velikost písma, zobrazované diety nebo zalamování dnů. 

Byl tento článek užitečný?

To je skvělé!

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Je ním líto, že jsme vám nepomohli

Děkujeme Vám za zpětnou vazbu

Dejte nám vědět, jak můžeme tento článek vylepšit!

Vyberte alespoň jeden důvod

Zpětná vazba odeslána

Oceňujeme vaši snahu a pokusíme se článek opravit